Veelgestelde vragen

Als u op de pagina van het huis naar beneden scrolt dan vindt u de agenda in blokken van een maand. Groen is beschikbaar, rood is niet beschikbaar.

Scrol op de pagina van het huis naar beneden, vul het aantal personen in, zoek in de agenda de gewenste periode. Als die groen is kunt u reserveren en de kosten zien. Klik dan de begindatum en de einddatum in. De kosten verschijnen daarna in de rechter kolom. Als u wilt reserveren, klik dan op volgende. De rest wijst zich vanzelf.

Alleen de groene periodes zijn beschikbaar, de rode periodes niet. Via de website kunt u alleen bepaalde periodes reserveren: een kort weekend (vrijdag 16:00 u tot zondag avond 20:00 u), een lang weekend (vrijdag 16:00 u tot maandag ochtend 10:00), een midweek (maandag 16:00 u tot vrijdag 10 u), een week (vrijdag tot vrijdag of maandag tot maandag) of langer. Als u op een andere dag dan maandag of vrijdag wilt aankomen of vertrekken, dan kan dat alleen bij uitzondering in overleg. Stuur dan een e-mail naar romantischerijksmonumenten@gmail.com

Nee, een optie nemen is niet mogelijk.

Nee, helaas, wij verhuren het huis niet voor 1 nacht. Wij verhuren het huis alleen voor een kort weekend (2 nachten), lang weekend (3 nachten), midweek ( 4 nachten), een week of langer.

De servicekosten betreffen de eindschoonmaak, rondleiding en bereikbaarheid hostess, opgemaakte bedden, keukenlinnen, afwasmiddel, vaatwastabletten en WC-papier voor eerste gebruik.

Als u komt zijn de bedden opgemaakt. Wij vragen u om bij vertrek de dekbedovertrekken, hoeslakens en kussenslopen af te halen. Graag de matrashoesbeschermers en onderslopen laten zitten.

Handdoeken zijn niet inbegrepen in de huurprijs. U kunt ze huren voor 6,50 € per set (2 grote handdoeken + 1 gastendoekje + 1 washandje). Als u handdoeken wilt huren, laat dat dan graag even weten via de mail.

Er is voldoende keukenlinnen aanwezig (theedoeken, keukenhanddoeken, vaatdoekjes, pannenlappen).

Vaatwastabletten, afwasmiddel en vuilniszakken zijn aanwezig en inbegrepen in de huurprijs.

Ieder huis heeft 3 kinderbedjes en 3 kinderstoelen. De kinderbedjes zijn bij aankomst opgemaakt. Er is geen box aanwezig.

De borg krijgt u terug als er geen schade is. Dit wordt beoordeeld bij de schoonmaak na uw verblijf. Kort hierna wordt de borg teruggestort. In ieder geval binnen twee weken na vertrek. Als er schade is wordt de borg ingehouden tot het schadebedrag bekend is. Het schadebedrag wordt verrekend met de borg. U ontvangt hiervoor een schriftelijke verantwoording.

Het tijdstip van aankomst is 16:00 u. In overleg met de hostess kan dit soms wat eerder (15:00 u). Het tijdstip van vertrek is 10:00 op maandag en vrijdag, en 20:00 op zondag.

U wordt ontvangen door de hostess. Zij zal u rondleiden en zal laten zien waar de sleutels hangen. Er zijn in totaal 3 sleutels aanwezig. Zij belt u enkele dagen voor aankomst om het tijdstip van aankomst af te spreken.

U kunt uw auto parkeren op het erf, niet op het gras of het gravel. Het erf biedt voldoende parkeerplaatsen.

De speelschuur is wind en waterdicht, maar niet verwarmd.

De temperatuur van het zwemwater is 28° C. De whirpool is ingesteld op 38° C. De zwembadruimte is verwarmd.

Ja, er staat een plattegrond van ieder huis op de website. U vindt die vinden op de pagina van het huis als u onder ‘Huisbeschrijving’ in de bovenbalk naar beneden scrolt en op ‘Plattegrond’ klikt.

Er is wifi in het gehele huis. Ook is er een smart televisie beschikbaar. Romantische Rijksmonumenten heeft geen account voor Netflix of een andere streaming aanbieder, maar u kunt uiteraard via de televisie inloggen met uw eigen account.

Kijk hiervoor op de website www.romantischerijksmonumenten.nl op de pagina van het huis onder ‘Praktische informatie/Handige adressen’.  Daar vindt u ook welke supermarkt aan huis bezorgt.

U vindt een adres voor catering/kok aan huis op de website onder ‘Catering’. Wij vragen u rechtstreeks contact met de cateraar op te nemen om uw wensen kenbaar te maken.

U kunt een volledig verzorgde barbecue laten regelen via www.barbecuebus.nl

Buiten staat een betonnen barbecue. Kooltjes moet u zelf meenemen. Het is niet toegestaan om in de barbecue hout te stoken. Wij vragen u de barbecue na gebruik schoon achter te laten. U kunt desgewenst ook een volledig verzorgde barbecue laten regelen via www.barbecuebus.nl

Kijk hiervoor op de website www.romantischerijksmonumenten.nl op de pagina van het huis onder ‘Omgeving’.

Dit verschilt per huis. Elke slaapkamer heeft een eigen badkamer.

De bedden kunnen uit elkaar worden geschoven. Alleen in Landgoed ter Wupping is er 1 slaapkamer met een 2-persoonsbed. Indien meubels verplaatst worden, dienen deze voor vertrek weer op de oorspronkelijke plaats terug worden gezet.

U mag maximaal 3 honden meenemen. De kosten hiervoor bedragen 15 euro per hond per verblijf. De kosten van eventuele schade aan het huis door uw huisdier worden door uzelf gedragen.

Er zijn geen fietsen aanwezig. Deze kunt u in de buurt huren. Kijk hiervoor op de website op de pagina van het huis onder ‘Praktische informatie/Handige adressen’.

De eindschoonmaak is inbegrepen in de service kosten. U moet het huis ‘bezemschoon’ achterlaten. U mag de vieze vaat in de afwasmachine zetten en deze aanzetten voor vertrek.

U kunt de algemene huurvoorwaarden downloaden op de ‘boekingsprocedure’ pagina van de website www.romantischerijksmonumenten.nl. Zij zijn ook als bijlage bijgesloten bij de reserveringsbevestiging.

Boekingsprocedure

 • U boekt online en ontvangt dan een reserveringsaanvraag.
 • Romantische Rijksmonumenten keurt de boeking binnen 24 uur goed en stuurt een reserveringsbevestiging waarin staat dat u binnen 48 uur een aanbetaling moet doen.
 • In de reserveringsbevestiging worden eventuele kortingen verwerkt.
 • De boeker betaalt binnen 48 uur de helft van de huursom. De betaling loopt via Tenax VOF (voorheen Ginkgo Beheer), KvK nummer: 01176583, Bankrekeningnummer NL57ABNA0503950327, Adres: Borgesiusweg 1, 9698XS, Wedde.
 • Na betaling ontvangt de hoofdboeker een betalingsbevestiging. Op dat moment is de boeking definitief.
 • Als de boeker niet betaalt ontvangt hij/zij een betalingsherinnering. Als de betaling dan nog uitblijft, komt de boeking te vervallen.
 • 6 weken voor aankomst betaalt de boeker de resterende huursom en de extra kosten.
 • Na betaling van het volledige bedrag ontvangt u een verblijfticket.
 • De gast ontvangt daarna een welkomstmail met daarbij een aantal documenten (Huisregels, Informatie over de omgeving en een welkomstbrief met praktische informatie)
 • Wij adviseren de huurder met klem om zich te verzekeren tegen onverhoopte schade in en aan het vakantiehuis. De meeste aansprakelijkheidsverzekeringendekken deze schade niet. Sluit daarom een reisverzekering af die schade aan een vakantiehuis dekt.
 • Wij adviseren de huurder ook om een annuleringsverzekering af te sluiten

Het plaatsen van een optie is niet mogelijk.