Landhuis Hefswal
Landgoed ter Wupping
Erve Oostwold

Landgoed Ter Wupping

Deze gerestaureerde boerderij met historische waarde heeft een eigen grondgebied van 5 ha. Dit Rijksmonument wordt omringd door het ongerepte natuurgebied Westerwolde, beheerd door Staatsbosbeheer. In ter Wupping vindt u de rust van de natuur. U wordt er wakker met reeën in de tuin.

Het vakantieverblijf is een Saksische dwarsdeelboerderij uit de 18e eeuw die in de eerste helft van de 19e eeuw is herbouwd. In de oude graanopslag vind je een verwarmd binnenzwembad met verwarmd terras, een sauna en een jacuzzi. De luxe in dit monument wordt gecombineerd met vele authentieke elementen in de woning, zoals oude bedstedes en schilderingen. De houtkachels in de woon- en eetkamer zorgen voor extra warmte en sfeer. IHet huis heeft 9 slaapkamers met ieder een eigen badkamer met toilet. Alle kamers liggen op de begane grond. Voor de kinderen is er een aparte speelruimte.

De omgeving leent zich uitstekend voor het maken van mooie wandel-, fiets- en ook kanotochten. De graspaden langs de beken zijn voor wandelaars opengesteld. Naast het brengen van een bezoek aan de gezellige stad Groningen, is het ook de moeite waard een kijkje te nemen in de Groningse dorpen en vestingstad Bourtange.

Reserveren

Recreatie in een Rijksmonument

Alle drie de Rijksmonumenten zijn verbouwd tot uiterst luxueuze 5-sterren groepsaccommodaties met veel privacy en een groot eigen grondgebied. U huurt het monument in zijn geheel en hoeft dus niets met anderen te delen. De drie boerderijen zijn voorzien van alle hedendaagse gemakken, waaronder een sauna, jacuzzi en overdekt zwembad met verwarmd terras. De zwembaden zijn gecertificeerd en voldoen aan de strengste kwaliteitseisen. De kwaliteit van het zwemwater wordt continu gemonitord door middel van een online elektronisch systeem.  In alle boerderijen heeft iedere tweepersoonskamer een eigen badkamer. Er is draadloos internet in alle kamers, een goed geoutilleerde keuken, breedband TV, Wii en Karaoke en een speelschuur met zandbak en tafeltennistafel voor de kinderen.

Romantische Rijksmonumenten verhuurt niet aan groepen jongeren (oudste persoon jonger dan 25 jaar).