Huningaheerd Beerta

Direct boeken

De Huningaheerd is een monumentale Oldambtster boerderij met historische waarde. Het huis ligt aan een zijarm van het Oldambtmeer aan de rand van het natuurreservaat ‘Reiderwolde’, en heeft een eigen aanlegsteiger. In de schuur bevindt zich een fraaie wellness ruimte met een verwarmd binnenzwembad (5 bij 9 meter), sauna en verwarmd terras. In de speelschuur is een indoor badmintonveld en buiten een voetbalveld. Er zijn 15 twee persoons slaapkamers met ieder een eigen badkamer. Dertien slaapkamers hebben alle een eigen toegang tot de tuin. Het huis is energieneutraal gebouwd.

De Hunigaheerd is ingericht op het ontvangen van minderinvaliden. Het hele huis is rolstoeltoegankelijk, en een van de badkamers heeft faciliteiten voor mindervaliden.

De Huningaheerd geldt als een schoolvoorbeeld van de grootschalige landbouwbedrijven die in de hoogtijdagen van de ‘Graanrepubliek’ langs de Waddenkust en de Dollard zijn aangelegd. De huidige boerderij dateert uit 1858, maar is gebouwd op de fundamenten van een zeventiende-eeuwse borg, waarvan de gracht nog ten dele bewaard is gebleven. Deze borg is vooral bekend geworden vanwege één van zijn bewoners, de legendarische edelman Sebo Huninga (1605-1661), die het voortouw nam in de strijd van de Oldambtster boeren tegen de stad Groningen.

De Hunigaheerd is zeer aantrekkelijk voor watersporters, maar ook voor wandelaars en fietsers. Aan de nabije Dollard kust vindt u het Kuuroord Bad Nieuweschans en het indrukwekkende Nieuwe Statenzijl op de grens van Duitsland. U wandelt hier met weidse vergezichten over de Dollard en de Waddenzee.

 

Huningaheerd

 

 

 

Tips bij het boeken

 

Onderstaand ziet u de beschikbaarheid van Huningaheerd Beerta. Bekijk hier tevens de beschikbaarheid van andere huizen.

Agenda & prijzen

Recreatie in een Rijksmonument